Стрічка новин стоматологічної клініки Adent

НОВИНИ

Ми завжди намагаємося тримати Вас в курсі новин світу стоматології



     Пароль «Хочу красиву посмішку!»

Ви бажаєте виправити прикус, вирівняти скупчені зуби та отримати красиву посмішку для себе чи дитини? Поспішайте до нас! Лікар-ортодонт стоматології Адент допоможе Вам! У своїй лікувальній практиці наш лікар використовує різні ортодонтичні конструкції. Дітям у віці від 5 до 12 років рекомендовано лікування ортодонтичними апаратами різної складності, так званими «пластинками». Складні щелепно-лицьові деформації за їх допомогою  можна виправити у дітей навіть з 4,5 років.

Для підлітків, після 12 років, та дорослих підійдуть брекет-системи. Ми використовуємо сертифіковані брекет-системи американського виробництва – як звичайні, так і самолігуючі, стандартного розміру та міні, металеві або ледве помітні на зубах керамічні чи сапфірові. На консультації лікар-ортодонт порекомендує метод лікування, враховуючи конкретний випадок пацієнта, а також  розповість:

  • про переваги різного способу вирівнювання зубів;
  • про методи виправлення прикусу;
  • навіщо займатися даним лікуванням;
  • яку ортодонтичну систему або конструкцію краще використовувати;
  • скільки часу може зайняти процес створення красивої посмішки;
  • з яких етапів складається процес лікування;
  • як часто потрібно буде відвідувати ортодонта;
  • як доглядати за зубами під час та після лікування і т. ін.

Для отримання безкоштовної консультаціі ортодонта, за умови подальшого лікування в нашій стоматології, – використовуйте пароль: «Хочу красиву посмішку!».

Термін дії даної пропозиції до 31 грудня 2021.

 

                



Красива посмішка – запорука впевненої в собі людини.

Іноді, навіть незначні зубні дефекти: зміна кольору чи форми зуба, можуть викликати
роздратованість та дискомфорт. Особливо це стосується фронтальної зони
зубного ряду. Завданням естетичної стоматології є виправлення недоліків,
створення або відновлення красивої усмішки.
Сучасна стоматологія, завдяки прогресивним технологіям і новітнім
матеріалам, в спромозі вирішити найвибагливіші забаганки наших пацієнтів.
В стоматології Адент Ви можете:
— зробити художню реставрацію зубів для усунення сколів, подряпин,
тріщін, нерівностей;
— виправити форму зубу;
— відновити форму травмованого зубу
— усунути щілини, проміжки між зубами;
— естетично вирівняти зубний ряд за допомогою керамічних накладок
(вінірів);
— скоригувати наслідки бруксизму;
— відновити/змінити кольор заплямованих зубів;
— зробити відбілювання,
— зафіксувати зубні прикраси.

Стоматологія Адент допоможе зробити Вашу усмішку яскравою та
щасливою і подарує Вам впевненість у собі!



Ортотропія

Приємна посмішка — це психологічний інструмент людини. Гарну посмішку забезпечують правильні риси обличчя та здорові красиві зуби.
Сучасна стоматологія дозволяє відкоригувати деякі риси обличчя, вирівняти прикус, зубний ряд і подарувати на майбутнє впевненість у бездоганній усмішці.
Революційною методикою вирівнювання зубів без брекетів та видалення на сьогодні є ортотропія. Ця методика розроблена англійським професором Джон Мью (John Mew) і заснована на техніці біоблоків (bioblock, апарати Мью). Унікальність її в тому, що вона дозволяє коригувати ріст обличчя дитини в необхідному напрямку з молодшого віку. Оптимальний і найбільш ефективний вік дитини, щоб провести даний вид лікування — від 5 до 10 років.
Батьки повинні звертати увагу на ознаки неправильного росту дитини, такі як:

маленькі щелепи;
скупченість зубів;
 візуалізація ясен при посмішці;
западаюче підборіддя;
видовжене, непропорційне, асиметричне обличчя;
пласке чоло;
 завеликі щоки;
проблеми з диханням, з шийним відділом хребта.

Все це є передумовою звернення до лікаря-ортодонта. Після якісного лікування дитина отримає:

 правильні та гармонійні риси обличчя;
красиву та широку посмішку;
розширення дихальних шляхів (усувається закладенність носу та звичка дихання ротом);
 покращання тонусу жувальних м’язів та отримання звички правильно жувати та ковтати;
 нормалізовану поставу та положення голови;
 усунення тенденції до подовження обличчя та можливому формуванню горбинки на носі;
усунення психологічних обмежень та формування впевненості в собі, комунікабельності.

👩‍⚕️Отримати поради лікаря-ортодонта, провести гармонійне лікування, ортотропічну корекцію Ви зможете в нашій клініці “Стоматологія “Аdent”



 

Якими б ретельними не були щоденні гігієнічні процедури, професійна чистка зубів залишаеться незамінною частиною догляду за порожниною рота.

І пояснити це дуже просто:  наліт утворюється по всій поверхні зубів, але не звідусіль його можна видалити за допомогою щітки або нитки. Надалі зубний наліт реорганізовується в зубну бляшку.

Зубна бляшка швидше утворюється під час сну.Так як зубна бляшка за своєю структурою більш організована і  тісніше пов’язана з поверхнею зуба, то ефективно можно прибрати її  лише за допомогою професійної чистки. Прискорює бляшкоутворення надлишок вуглеводів , цукрів , м’ягка консистенція їжі. Безпосередньо під зубною бляшкою відбувається активна життєдіяльність мікробів ,яка супроводжується утворенням молочної та інших органічних кислот ,ферментативну активність і іншими процесами метаболізму мікроорганізмів.

Це призводить до місцевої зміни PH середовища на більш кислу та розвитку вогнищ демінерализації емалі (зменшення кількості мінералів,кальція та фтора в структурі емалі зуба),що в свою чергу призводить до утворення карієса на цій ділянці.

З часом, невидалений зубний наліт мінералізується та утворюється зубний камінь. Він буває надясенний та підясенний.

Надясенний  зубний камінь  видно неозброєним оком. Він знаходиться над краєм ясен в ділянці шийки зуба. Утворюється за рахунок мінералів, що надходять зі слини.

Підясенний зубний камінь виявляється лише при професійному огляді лікарем стоматологом при зондуванні. Зазвичай він темно-коричневого кольору з зеленуватим відтінком, формується на шийці зуба під яснами, що в свою чергу не видно неозброєним оком при щоденній  гігієні , охоплює шийку зуба,часто утворюючи виступи і щільно прикріплений до підлеглої поверхні.

Саме зубний камінь є одним з факторів розвитку і погіршення  такого захворювання , як парадонтит . Через те , що зубний камінь механічно тисне на ясна , що у свою чергу призводить до її опускання , запалення і кровоточивості .

Під час професійної чистки за допомогою ультразвукового скалера та допоміжних  ручних та механічних інструментів ми можемо прибрати не тільки пігментований наліт , який впливає на природне  забарвлення зубів (вони стають більш жовті і менш привабливі) , але і весь зубний камінь. Так само під час процедури проводиться полірування всіх поверхонь зубів , що в свою чергу перешкоджає в подальшому повторному утворенню зубних відкладень.

 



Усмішка — це перше, що помічають люди, коли зустрічають Вас. Щодня ми вживаємо напої і продукти, які несприятливо позначаються на здоров’я та красу зубів. Згодом утворюється темний наліт, змінюється колір емалі і звичайна гігієна порожнини рота стає безсила, але прагнення до «Голлівудської» усмішки залишається.

На щастя у наш час можливо легко покращити природній колір зубів за допомогою — професійного відбілювання зубів.

Саме в нашій клініці використовується найсучасніший метод відбілювання зубної емалі за допомогою Американської системи для відбілювання зубів «Magic Smile».

                                                                            

Безпечна та безболісна технологія відбілювання заснована на спеціальному гелі, що містить 44% пероксид карбаміду, десенситайзер та світлодіодну лампу.

Гель максимально ефективно видаляє виниклий з часом пігмент на зубах не пошкоджуючи емаль, а впливаючи лише на пігмент.

 

Відбілювання проводиться без використання абразивів та кислот.

Методика проведення:

  • покриття ясен захисним лаком з вітаміном E, щоб уникнути опіку м’яких тканин;
  • нанесення спеціального гелю, який під впливом лампи активізується. Гель виділяє кисень, який ефективно розчиняє профарбований пігмент емалі.
  • активізація лампи протягом 15-30 хвилин залежно від бажаного результату
  • змивання залишків гелю

Позитивні якості:

  • освітлення емалі до 8-10 тонів за один сеанс
  • одночасне відбілювання всіх зубів
  • результат зберігається на довгий час
  • відсутні будь-які больові відчуття

Догляд після проведення процедури:

Бажано протягом 3-х днів після відбілювання повністю відмовитись від усіх фарбуючих продуктів — кави, моркви, буряку та обмежити куріння.

У перші дні не варто вживати надто тверду їжу, що травмує емаль. При відчутті підвищеної чутливості зубів на температурні подразники, слід використовувати зубні пасти і гелі з ремінералізуючим ефектом (з вмістом фторидів та глюконату кальцію).

 



Художня реставрація зубів — метод, який представляє собою повторення нормальної структури природного зуба шляхом імітації зубних тканин різними стоматологічними матеріалами. Така реставрація може бути спрямована, як на корекцію вроджених порушень зовнішнього вигляду і положення зубів, так і на ліквідацію наслідків життєдіяльності, тобто травми, відколи, придбані стійкі зміни кольору, карієс і т.д.

 

У нашій клініці за допомогою високоякісних композитних матеріалів, таких як Estelite Astetia, Filtek Ultimate, ми можемо запропонувати Вам змінити свою посмішку всього за один прийом, так як ці композитні матеріали мають високий ступінь яскравості, що дозволяє мінімізувати так званий ефект скла, а за рахунок «ефекту хамелеона» ,матеріал здатний повністю адаптуватися до колірного відтінку зуба. Шліфування та полірування — останній етап реставрації зубів, який надає усмішці натуральний ефект «вологого блиску» і робить поверхню зуба максимально схожою на натуральну.

 



                                 

Нещодавно люди з етичних міркувань боялися використовувати брекети. Вони кидалися в очі оточуючим, та були темою для обговорень. Проте зараз все змінилося.

Брекет-системи стали не тільки ортодонтичним інструментом для досягнення мети, але і модним аксесуаром. Все більше пацієнтів звертаються до стоматологів-ортодонтів з метою використання брекет-системи. Перш за все потрібно розуміти головну роль брекетів:
         — покращення прикусу;
         — вирівнювання зубів;
         — виправлення аномалій положення зубів.

Все це брекет-системи здатні робити за допомогою “тяги”, яку створює дуга та пази , що розташовуються безпосередньо на зубах. Між дугою та пазами існує сила тертя, і чим вища ця сила , тим сильніша тяга , а тобто швидше буде досягнутий запланований результат. Це тертя залежить від матеріалу з якого виготовлені брекет-системи.

Класичні або металеві виготовляють зі спеціальних металів. Сила тертя між елементами системи висока, а отже результат буде досягнутий у швидкий проміжок часу. Це можна віднести до плюсів, так як і міцність. Проте вони не естетичні, і сильно виділяються. Тому пацієнтам, у яких високі естетичні вимоги, вони не підійдуть. Вибір таких пацієнтів може зупинитися на пластмасових, керамічних або сапфірових брекет-системах. Пластмасові та керамічні з естетичної точки зору, більш доцільні, їх непомітно при розмові та посмішці. Вони не на багато дорожчі, ніж металеві, та мають доступну ціну. Але один з найвагоміших мінусів цих систем — це слаба сила тертя між пазами та дугою, тому результат досягається за більш тривалий час.

Сапфірові ,у свою чергу , виготовляються з міцного штучного каменя — сапфіру. Він має дуже високі естетичні властивості та міцність. А сила тертя не поступається металевим системам. Але там є свої мінуси, їх ціна дуже висока .Тому потрібно розуміти, чи раціональні це витрати ,чи ні.Якщо ви вирішили записатися на консультацію до лікаря-ортодонта, з метою постановки брекетів,то ви повинні чітко розуміти ваші бажання та цілі від лікування , тому що від цього буде залежати матеріал з якого будуть виготовленні брекет-системи та час лікування.

 

 



Суцільнокерамічні коронки— це сучасні та високо естетичні коронки, виготовлені на основі надзвичайно міцного матеріалу діоксину цирконію, та облицьовані високоякісною керамікою.

Суцільнокерамічні коронки мають ряд суттєвих переваг та становлять собою альтернативу металокерамічним коронкам:

  1. Висока естетика досягається за рахунок того, що вони мають здатність пропускати світло, так само, як і живі зуби, а тому їх практично неможливо відрізнити, навіть спеціалісту.
  2. Висока міцність забезпечується завдяки особливій технології виготовлення коронок та надзвичайній міцності самого матеріалу, що дає змогу безперешкодно протезувати не тільки передні зуби, а й бокові ділянки.
  3. Коронки на основі діоксину цирконію не мають металевої основи, а тому, на відміну від металокерамічних, не створюють ефект «темних ясен».
  4. Висока біологічна сумісність з оточуючими тканинами.
  5. Досить легкий та тонкий каркас.
  6. Можливість застосування людям з алергією на метал.

В клініці «Адент» застосовуються сучасні методи протезування, зокрема суцільнокерамічні коронки. Лікар-стоматолог .Татаріна К.В. проведе детальний огляд та підбере найбільш оптимальну конструкцію, враховуючи Ваші індивідуальні особливості та побажання.



Здорові і красиві зуби — запорука успіху, привабливості і гарного настрою. Наші лікарі безперервно підвищують свою кваліфікацію, щоб радувати Вас. Ми надаємо весь спектр стоматологічних послуг: лікування карієсу, захворювань кореневих каналів, запалення ясен, займаємося протезуванням, проводимо хірургічні маніпуляції (в тому числі і імплантацію), а також виправляємо прикус. Ми є клінікою середнього цінового діапазону, але в той же час надаємо якісні послуги.


Зубний протез необхідний у тих випадках, коли у зуба необхідно видалити настільки багато тканини, що установка пломби стає неможливою, або відсутній повністю один або кілька зубів. Зубний протез виконує не тільки косметичну функцію, а й забезпечує значною мірою стабільність і форму прикусу.


Суцільнокерамічні реставрації — це коронки, вкладки, накладки, вініри виготовлені з керамічної маси, без металевого каркаса. Відсутність такого каркасу (який обов’язково присутній у традиційних металокерамічних реставраціях) дозволяє домогтися дуже високих естетичних результатів завдяки тому, що світлові промені вільно проходять крізь керамічну реставрацію, так само як крізь здоровий зуб.


Техніка «Крок назад» використовується для обробки викривлених каналів і не лише.
  1. проводиться рентгенографія
  2. розкриття пульпової камери
  3. депульпація (видалення нервів)
  4. використання Apexlocatora (прилад для вимірювання довжини каналу)
  5. проведення методики «Step-beck»
  6. проведення методики «Grown Down» (за наявності ендо-наконечника)


У значної частини населення України є схильність до захворювання пародонту: кровоточивість ясен, неприємний запах з рота, рухливість зубів. М’який зубний наліт, який ми іноді не помічаємо, мінералізується (випадає осад з солей слини) ,на пришийних ділянках зубів виникає порочне коло — зубний наліт нарощується, під ним накопичуються мікроорганізми і продукти їхньої життєдіяльності, які призводять до набряку ясен, кровоточивості, запалення кісткової тканини зуба, а запальний процес —  призводить до утворення  зубного каменю, оскільки порушуються умови для належної гігієни порожнини рота.


Якщо для вас при протезуванні найбільш важливими є естетичні властивості майбутніх зубів — краса, максимальна наближеність до природних, білизна зубів, то найбільш прийнятним варіантом, що відповідає усім перерахованим умовам, є безметалева кераміка. Безметалева кераміка на сучасному етапі розвитку ортопедичної стоматології є найбільш прогресивним і високотехнологічним методом відновлення дефектів зубних рядів і зруйнованих зубів.


Сріблення зубів — це метод лікування карієсу молочних зубів на стадії плями. Іноді сріблення зубів проводять при гіпоплазії (недорозвиненні) зубної емалі. Із самого початку технологія сріблення зубів розроблялася тоді, коли не існувало надійних безпечних методів обезболювання для дітей. Адже всім відомо, що діти дуже бояться уколів та бор-машин.


Початкові стадії карієсу, ранні стадії кислотного некрозу емалі, набутої системної гіпомінералізації емалі проявляються осередками підповерхневої демінералізації. Усі ці процеси викликають порушення нормального зовнішнього вигляду зубів. В осередку демінералізації зростає пористість емалі. При цьому оптичні характеристики зуба змінюються, одночасно підвищується здатність проникнення в емаль поживних речовин з ротової порожнини.


Традиційне лікування кореня зуба полягає в інструментальній та медикаментозній обробці і наступному пломбуванні кореневого каналу. Але оскільки канальна система зуба складається не лише з одного видимого на рентгені каналу, але й часто з більш ніж двадцяти бокових відгалужень з численними мікроотворами.


Практично кожна людина може бути схильна до такого захворювання як карієс. Карієс — це ураження твердих тканин зуба (емалі, дентину). Особливе значення виникнення карієсу займає харчування, шкідливі звички, гігієна порожнини рота. Тому бажано відвідувати лікаря стоматолога один раз на пів року, щоб виявити захворювання на ранній стадії та запобігти його ускладненню. Як правило початкову стадію карієсу виявляєють випадково на прийомі у лікаря стоматолога при проф. огляді.


Колір, форма, поверхня, відновлення індивідуальних особливостей завдяки внутрішньому і зовнішньому фарбуванню — всі ці фактори сприяють створенню сучасної реставрації. При препаруванні видаляють лише незначну частину тканин зуба ( 0,5-0,75 мм). У більшості випадків ними покривають тільки зубну поверхню зуба і ріжучий край.


Основна мета пародонтальної терапії — видалення м’яких і твердих над-і підясеневих зубних відкладень для припинення прогресування захворювання. Пародонтит — це запалення, що викликається опортуністичними бактеріями, що живуть у порожнині рота, що веде до втрати тканин, які підтримують зуб (періодонтальна зв’язка, альвеолярна кістка).

Академмістечко

(044) 228 03 03,

(097) 702 03 03

вул. Доброхотова, 24,

dobro@adent.com.ua

Графік роботы:
Пн — Пт 9:00 до 21:00
Сб — Вс 9:00 до 18:00

Виноградар

(044) 587 78 88,

(067) 709 03 03,

вул. Межова, 23,

info@adent.com.ua

Графік роботи:
Пн - Пт 9:00 до 21:00
Сб - Нд 9:00 до 18:00

Льва Толстого

(044) 507 03 03,

(068) 700 03 03

вул. Микільсько-Ботанічна 7/9

nikol@adent.com.ua

Графік роботи:
Пн - Пт 9:00 до 21:00
Сб - Нд 9:00 до 18:00