Брекет — системи

                                 

Нещодавно люди з етичних міркувань боялися використовувати брекети. Вони кидалися в очі оточуючим, та були темою для обговорень. Проте зараз все змінилося.

Брекет-системи стали не тільки ортодонтичним інструментом для досягнення мети, але і модним аксесуаром. Все більше пацієнтів звертаються до стоматологів-ортодонтів з метою використання брекет-системи. Перш за все потрібно розуміти головну роль брекетів:
         — покращення прикусу;
         — вирівнювання зубів;
         — виправлення аномалій положення зубів.

Все це брекет-системи здатні робити за допомогою “тяги”, яку створює дуга та пази , що розташовуються безпосередньо на зубах. Між дугою та пазами існує сила тертя, і чим вища ця сила , тим сильніша тяга , а тобто швидше буде досягнутий запланований результат. Це тертя залежить від матеріалу з якого виготовлені брекет-системи.

Класичні або металеві виготовляють зі спеціальних металів. Сила тертя між елементами системи висока, а отже результат буде досягнутий у швидкий проміжок часу. Це можна віднести до плюсів, так як і міцність. Проте вони не естетичні, і сильно виділяються. Тому пацієнтам, у яких високі естетичні вимоги, вони не підійдуть. Вибір таких пацієнтів може зупинитися на пластмасових, керамічних або сапфірових брекет-системах. Пластмасові та керамічні з естетичної точки зору, більш доцільні, їх непомітно при розмові та посмішці. Вони не на багато дорожчі, ніж металеві, та мають доступну ціну. Але один з найвагоміших мінусів цих систем — це слаба сила тертя між пазами та дугою, тому результат досягається за більш тривалий час.

Сапфірові ,у свою чергу , виготовляються з міцного штучного каменя — сапфіру. Він має дуже високі естетичні властивості та міцність. А сила тертя не поступається металевим системам. Але там є свої мінуси, їх ціна дуже висока .Тому потрібно розуміти, чи раціональні це витрати ,чи ні.Якщо ви вирішили записатися на консультацію до лікаря-ортодонта, з метою постановки брекетів,то ви повинні чітко розуміти ваші бажання та цілі від лікування , тому що від цього буде залежати матеріал з якого будуть виготовленні брекет-системи та час лікування.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Академмістечко

(044) 228 03 03,

(097) 702 03 03

вул. Доброхотова, 24,

dobro@adent.com.ua

Графік роботы:
Пн — Пт 9:00 до 21:00
Сб — Вс 9:00 до 18:00

Виноградар

(044) 587 78 88,

(067) 709 03 03,

вул. Межова, 23,

info@adent.com.ua

Графік роботи:
Пн - Пт 9:00 до 21:00
Сб - Нд 9:00 до 18:00

Льва Толстого

(044) 507 03 03,

(068) 700 03 03

вул. Микільсько-Ботанічна 7/9

nikol@adent.com.ua

Графік роботи:
Пн - Пт 9:00 до 21:00
Сб - Нд 9:00 до 18:00