Професійна чистка зубів

 

Якими б ретельними не були щоденні гігієнічні процедури, професійна чистка зубів залишаеться незамінною частиною догляду за порожниною рота.

І пояснити це дуже просто:  наліт утворюється по всій поверхні зубів, але не звідусіль його можна видалити за допомогою щітки або нитки. Надалі зубний наліт реорганізовується в зубну бляшку.

Зубна бляшка швидше утворюється під час сну.Так як зубна бляшка за своєю структурою більш організована і  тісніше пов’язана з поверхнею зуба, то ефективно можно прибрати її  лише за допомогою професійної чистки. Прискорює бляшкоутворення надлишок вуглеводів , цукрів , м’ягка консистенція їжі. Безпосередньо під зубною бляшкою відбувається активна життєдіяльність мікробів ,яка супроводжується утворенням молочної та інших органічних кислот ,ферментативну активність і іншими процесами метаболізму мікроорганізмів.

Це призводить до місцевої зміни PH середовища на більш кислу та розвитку вогнищ демінерализації емалі (зменшення кількості мінералів,кальція та фтора в структурі емалі зуба),що в свою чергу призводить до утворення карієса на цій ділянці.

З часом, невидалений зубний наліт мінералізується та утворюється зубний камінь. Він буває надясенний та підясенний.

Надясенний  зубний камінь  видно неозброєним оком. Він знаходиться над краєм ясен в ділянці шийки зуба. Утворюється за рахунок мінералів, що надходять зі слини.

Підясенний зубний камінь виявляється лише при професійному огляді лікарем стоматологом при зондуванні. Зазвичай він темно-коричневого кольору з зеленуватим відтінком, формується на шийці зуба під яснами, що в свою чергу не видно неозброєним оком при щоденній  гігієні , охоплює шийку зуба,часто утворюючи виступи і щільно прикріплений до підлеглої поверхні.

Саме зубний камінь є одним з факторів розвитку і погіршення  такого захворювання , як парадонтит . Через те , що зубний камінь механічно тисне на ясна , що у свою чергу призводить до її опускання , запалення і кровоточивості .

Під час професійної чистки за допомогою ультразвукового скалера та допоміжних  ручних та механічних інструментів ми можемо прибрати не тільки пігментований наліт , який впливає на природне  забарвлення зубів (вони стають більш жовті і менш привабливі) , але і весь зубний камінь. Так само під час процедури проводиться полірування всіх поверхонь зубів , що в свою чергу перешкоджає в подальшому повторному утворенню зубних відкладень.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Академмістечко

(044) 228 03 03,

(097) 702 03 03

вул. Доброхотова, 24,

dobro@adent.com.ua

Графік роботы:
Пн — Пт 9:00 до 21:00
Сб — Вс 9:00 до 18:00

Виноградар

(044) 587 78 88,

(067) 709 03 03,

вул. Межова, 23,

info@adent.com.ua

Графік роботи:
Пн - Пт 9:00 до 21:00
Сб - Нд 9:00 до 18:00

Льва Толстого

(044) 507 03 03,

(068) 700 03 03

вул. Микільсько-Ботанічна 7/9

nikol@adent.com.ua

Графік роботи:
Пн - Пт 9:00 до 21:00
Сб - Нд 9:00 до 18:00